Partizanu 10. titula za redom

Partizanu 10. titula za redom

Košarkaši Partizana su i u trećoj utakmici finalne serije košarkaškog prvenstva Srbije bili apsolutno dominantniji od Hemofarma kojeg su pobijedili sa 86:69. Kako su igrali tokom sezone tako su i dominantno sa 3:0, naprosto deklasirali svoje rivale u finalu.

Ako se još neko nije uvjerio u dominaciju KK Partizan na ovim prostorima onda je 10. titula u nizu igrača u crno-belim dresovima sve morala razuvjeriti. Da li uopšte i postoje takvi skeptici?

Ali, nije samo ova brojka nevjerovatna. Bila je ovo sezona puna uspjeha za igrače Vlade Jovanovića. Naslov najboljih u NLB ligi, osvojeni Kup, te odlične igre u Euroligi, uz ovu 18. titulu, samo su dio priče o nedodirljivosti, nedodirljivosti koja traje.

Uglavnom, Jerels 24 poena, Veseli koji se ovom utakmicom oprostio od navijača 14 poena i Milosavljević 10, najbolji kod pobjednika. Jeremić 18, Marshall 17 i Božović 13 poena za poražene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.