Partizanu jedanaesta titula u nizu

Partizanu jedanaesta titula u nizu

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana osvojili su novu titulu prvaka Srbije nakon što su večeras u Železniku savladali Crvenu zvezdu Beograd rezultatom 86:82, a ovo je beogradskim crno-bijelim jedanaesta titula prvaka Srbije u nizu.

Partizan je bolje ušao u susret i nakon prvih deset minuta činilo se kako će Partizna lako doći do pobjede. Imali su izabranici Vlade Jovanoviće sedam poena prednosti 28:21, a ta prednost je na poluvremenu smanjena za samo jedan poen 48:42. 

 

Nastavak susreta je donio fantastičnu košarku. Zvezda je odličnom igrom u prvih pet minuta trećeg perioda došla do preokreta i vodstva, no Partizan se vratio u vodstvo, te su u posljednjih deset minuta ušli sa pet poena prednosti 65:60. 

 

I u posljednji deset minuta slična situacija kao u trećem periodu. Zvezda je na dvije minute prije kraja otišla na tri poena razlike 74:71 i činilo se kako će izjednačiti seriju na 2:2. No, Partizan radi sjajan posao i na iskustva u posljednjih devedeset sekundi stiže do preokreta i pobjede u ovom susretu, što je značilo i novu šampionsku titulu.

 

Milan Mačvan je bio najefikasniji u pobjedničkom sastavu sa 19 poena, dok je kod Zvezde Omar Thomas susret završio sa 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.