Partizanu večeras prva meč lopta
Večeras Pionir očekuje novu pobjedu i titulu

Partizanu večeras prva meč lopta

E. Škorić

Večeras od 19:30 u Pioniru po treći put u finalnoj seriji doigravanja sastaju se Partizan i Crvena zvezda, a "crno-beli" košarkaši se nadaju pobjedi i završenom poslu, odnosno osvajanju titule prvaka Srbije po osmi put u nizu.

U trećoj utakmici finalne serije doigravanja, Partizan ima priliku slaviti novu titulu državnog prvaka. Prvu utakmicu "crno-beli" su slavili nad "crveno-belim" rezultatom 70:58, da bi i u drugoj bili bolji rezultatom 68:54.

Domaći oprezno ulaze u večerašnju utakmicu, jer su prije dvije sezone imali istu situaciju i umjesto da slave pred svojim navijačima za konačnu "dobijenu bitku", košarkaši Partizana su ostali uskraćeni za slavlje. Ipak, večeras se nadaju drugačijem i bržem raspletu jer Crvena zvezda neće moći da računa na Marka Kešelja i Borisa Bakića, dok su domaćini spremni.

"Znamo da svi očekuju da će Partizan večeras završiti posao i osvojiti novu titulu, ali vjerujemo da možemo da ih srušimo i pokvarimo im slavlje", riječi su plejmekera Crvene zvezde.

Glatkih 3:0 Partizan je posljednji put u finalu slavio upravo protiv večerašnjeg protivnika i to u sezoni 2005/06. Partizanu bi ovo bila osma titula u nizu.

Finalna serija doigravanja, prvenstvo Srbije:
Partizan - Crvena zvezda (19:30)
Partizan trenutno vodi sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.