Pašalić pojačao Cibonu

Prvo pojačanje stiglo u Draženov dom

Pašalić pojačao Cibonu

Nakon što je Zdravko Radulović postao novi trener Cibone, zagrebački klub je u imenu Drage Pašalića dobio i prvo igračko pojačanje za narednu sezonu.

26-godišnji Splićanin se nakon pet godina igranja u inostranstvu vratio u domovinu. Pašalić je nakon odlaska iz Splita igrao za Ulker, PAOK, Bilbao, a prošlu sezonu je igrao u Xacobeu s našim Nihadom Đedovićem.

Pašalić je s Cibonom potpisao ugovor na jednu sezonu i trebao bi biti veliko pojačanje na poziciji centra. Pored njega kao nova pojačanja se spominju Rok Stipčević i Marko Car iz Zadra, te Jure Lalić iz Olimpije, inače još jedan bivši član Zadra.

Cibonu su napustili Jamont Gordon, Marko Tomas, Vedran Vukušić, Robert Troha, a vrlo blizu odlaska je i Bojan Bogdanović. Nema sumnje kako će Cibosi naredne sezone biti veoma oslabljeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije