Pascual: Pionir je najteže gostovanje
Trener Barcelone bio je veoma ljut nakon utakmice

Euroliga Top 16

Pascual: Pionir je najteže gostovanje

U jednoj od najboljih košarkaških utakmica u posljednje vrijeme Partizan je bio bolji od Barcelone koja je doživjela svoj prvi poraz u Euroligi ove sezone. Beogradski klub je za pobjedu morao igrati produžetak, a nakon toga petnaest minuta čekati odluku sudija.

Nakon utakmice trener Barcelone Xavi Pascual hvalio je mladi ekipu Partizana, za atmosferu u Pioniru rekao je da je najbolja u Evropi, a detaljno je analizirao sve uzroke poraza svog tima.

"Utakmica je obilježena prvom četvrtinom u kojoj smo bili loši, bez pravog napada, odbrane, pa je bilo 10:0 za Partizan. Do poluvremena smo igrali mnogo ispod naših mogućnosti, ni dio onoga što smo do sada pokazivali. U trećem periodu smo konačno počeli bolje, bilo je više brzine, inteligencije, stvari su krenule na bolje. U poslednjoj četvrtini smo imali priliku da dobijemo, zahvaljujući dobrom bloku i šutu za tri poena. U produžetku smo takođe imali šansu, ali je odlučio skok Partizana. U ovakvoj utakmci 16 ofanzivnih skokova Partizana je previše"., kaže trener katalonskog tima.

Xavi Pascual je rekao kako je posljednji napad koji je Barcelona promašila dosta diskutabilan, ali je ponovio ono što su svi znali I prije sinoćnje utakmice, da je Pionir najteže gostovanje za sve timove u Evropi.

"Na kraju smo ponovo imali šansu kada je Mickeal krenuo u akciju. Sa moje tačke gledišta, Veseli je napravio faul, ali ću morati ponovo da pogledam. Poslije je došla odluka koja je vrlo diskutabilna. Ovo je najteži teren za igranje. Napravili smo dobru pripremu utakmice kako nas ništa ne bi iznenadilo, ali smo u realnosti počeli veoma loše".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.