Pau Gasol ostaje u Lakersima?

Kobe ga još treba

Pau Gasol ostaje u Lakersima?

Iako su se posljednjih dana u medijima pojavile priče kako bi Pau Gasol mogao napustiti Lakerse, izvori bliski klubu su demantovali te navode. 

Spominjao se veliki trade s NY Knicksima u kojem bi Lakersima pripao Tayson Chandler, kao i povratak Paua u Memphis odakle je stigao u februaru 2008. godine. Međutim, kako sada stvari stoje od toga neće biti ništa. 

Kao glavni razlozi za odlazak Gasola iz Staples Centra svakako su njegovo neslaganje s trenerom Mikeom D'Antonijem, s kojim je već nekoliko puta ove sezone bio u sukobu. 

Glavna prepreka Gasolovom odlasku je prva zvijezda Lakersa Kobe Bryant, koji pod svaku cijenu želi uz sebe zadržati igrača s kojim je osvojio dva NBA naslova u posljednjih pet godina. 

Gasolov ugovor s Lakersima ističe u ljeto 2014. , ali bi ga na nagovor Bryanta mogao produžiti do 2016. kada Kobe planira da završi igračku karijeru. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti