Pau Gasol zabio više od 10.000

Šesti Evropljanin

Pau Gasol zabio više od 10.000

Adnan Beganović

Španjolac Pau Gasol u susretu njegovih Lakersa sa Utahom je ubacio 21 poen i tako postao tek šesti Evropljanin koji je prešao magićnu brojku od 10. 000 poena.

Pau Gasol, sjajni centar reprezentacije Španije i LA Lakersa polako ulazi u istoriju NBA. Na utakmici sa Utahom postigao je 21 poen i postao tek šesti Evropljanin koji je prešao brojku od 10.000 poena. Prije njega je to uspjelo Dirku Nowitzkom, Detlefu Schrempfu, Riku Smitsu, Vladi Divcu i Predragu Stojakoviću.

Veoma je bitno napomenuti da se Gasol po kratkoći vremenskog perioda u kojem je zabio više od 10. 000 poena nalazi na drugom mjestu. Gasolu je za postizanje više od 10.000 poena trebalo osam sezona dok je Nowitzki to uradio za sedam sezona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije