Paul George otporan na magiju Čarobnjaka

Indiana slavila u Washingtonu i povela sa 3:1

Paul George otporan na magiju Čarobnjaka

Košarkaši Indiane sinoć su upisali i drugu pobjedu u Washingtonu protiv Wizardsa, rezultatom 95:92 i tako poveli sa 3:1 u seriji. 

Gosti su do pobjede došli preokretom u drugom poluvremenu. Domaćin je puno bolje otvorio utakmicu, pa je nakon 24 minute igre u Verizon Centru imao veliku prednost. Rezultat je bio 55:38 za ekipu iz prijestolnice Sjedinjenih Američkih Država. 

U nastavku susreta probudila se Indiana na krilima odličnog Paula Georgea. Gosti su u posljednjih 12 minuta susreta ušli sa samo poenom zaostatka. Treći period Indiana je riješila u svoju korist rezultatom 33:17. U samoj završnici susreta bolje su se snašli i gosti i na kraju su upisali pobjedu rezultatom 95:92. 

Najefikasniji u redovima Indiane bio je Paul George sa 39 postignutih poena i 12 skokova, dok je Roy Hibbert postigao 17, uz devet skokova. Na drugoj strani Bradley Beal je postigao 20 poena uz pet skokova. Dok je sa 16 postignutih poena susret završio Ariza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.