Paul George sljedeće godine u Los Angelesu?
Foto: EPA

Obavijestio čelnike kluba

Paul George sljedeće godine u Los Angelesu?

Sjajni krilni košarkaš Indiana Pacersa Paul George će, po svemu sudeći, u budućnosti napustiti ovu ekipu kako bi u novoj sredini pokušao doći do šampionskog prstena.

Paul George je obavijestio čelnike Indiane da planira postati slobodan igrač 2018. godine, odnosno da neće potpisati novi ugovor sa Pacersima, te da će napustiti ovu ekipu, prenosi The Vertical.

Špekuliše se da je Georgeova želja da se priključi Los Angeles Lakersima, a o ovakvom raspletu situacije se već duže vrijeme raspravlja u američkim medijima.

Inače 27-godišnji George je rodom iz Californije, pa bi dolazak u Lakerse za njega predstavljao i svojevrsni povratak kući.

Ipak, George će još narednu sezonu odigrati u dresu Indiane, a vjeruje se da će on 2018. godine biti u mogućnosti, sa Lakersima, potpisati četvorogodišnji ugovor vrijedan i do 130 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi