Paul Pierce se upisao u odabrano društvo

Košarkaš Netsa postigao 25.000 poena u karijeri

Paul Pierce se upisao u odabrano društvo

Košarkaš Brooklyn Netsa Paul Pierce postao je 18. igrač u historiji NBA lige koji je ubacio 25.000 poena.

Pierce je u sinoćnjem porazu Netsa od Atlante ubacio 13 poena, te tako došao u odabrano društvo. Prvi mu je na tom podvigu čestitao klupski saigrač Kevin Garnett.

"Rekao sam mu "dobrodošao" On je važan dio NBA lige i jedan od mojih najboljih prijatelja. Zajedno smo ostvarili brojne uspjehe i sada sam sretan zbog njega", rekao je Garnett s kojim je Pierce s dosta uspjeha igrao u Bostonu.

Osim njih dvojice od aktivnih NBA igrača još su samo Kobe Bryant i Dirk Nowitzki u karijeri ubacili 25.000 poena.

"Statističke sitnice dolaze i odlaze. Biće u budućnosti igrača koji će me prestići, ali kada se osvoji titula, to traje vječno", istakao je osvajač NBA naslova s Bostonom 2008. godine.

"Bilo je teško ne razmišljati o tome, pošto je to bila tema svačijeg razgovora među mojom porodicom i prijateljima. Isto je bilo i kada sam prelazio granicu od 20.000, sjećam se da zbog pritiska nisam mogao da pogodim šut u prvoj četvrtini".

"Drago mi je da je gotovo i da sada mogu da se koncentrišem na utamice", zaključio je sjajni krilni igrač Netsa, koji je krajem treće četvrtine sinoćnje utakmice stigao do velikog rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti