Pavlović uradio šakom Lazića u međunožje

Nesportsko ponašanje

Pavlović uradio šakom Lazića u međunožje

Košarkaši Crvene zvezde poveli su s 2:1 u polufinalnoj seriji play-offa regionalne košarkaške ABA lige protiv Partizana. 

Aleksandar Pavlović je najiskusniji košarkaš Partizana, s brojnim nastupima u NBA ligi i kvalitetima kojima nije lako biti ravan u svijetu igre pod obručima. Ipak u jednom trenutku treće utakmice polufinalne serije Pavlović je postupio nesportski.

Tri i po minute prija kraja susreta, Zvezda je vodila sa 16 poena razlike, a Pavlović je jedan duel sa svojim čuvarom, Brankom Lazićem koji je provokativno stajao pred njim i polako se povlačio unazad okončao udaranjem šakom u međunožje košarkaša Zvezde.

Nakon ove reakcije Pavloviću je dosuđena nesportska lična greška, Lazić je s linije penala odveo svoj tim na "+17".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.