Peković i zvanično u Partizanu

Sjajni Crnogorac oper crno-bijeli

Peković i zvanično u Partizanu

Crnogorac Nikola Peković (25) će definitivno dok je lockout u NBA ligi opet igrati za Partizan iz Beograda.

Ugovor je danas i zvanično potpisan pa će Peković jedno vrijeme umjesto NBA ekipe Minnesota Timberwolves opet igrati za Partizan. Peković je rođen u Bijelom Polju,  a prvi tim mu je bio Atlas za koji je nastupao od 2003. do 2005. Tada dolazi u Partizan i tu ostaje tri godine, a za to vrijeme je uzeo tri titule, dvije NLB lige i jedan Kup.

Potom odlazi u Panathinaikos sa kojim u dvije sezone osvaja isto toliko titula i jedan Kup da bi prošlu sezonu proveo u Minnesoti koja ga je draftovala 2008.  Peković će na predstojećem EP u Litvaniji igrati za Crnu Goru koja je uz Hrvatsku, Grčku, Makedoniju i kvalifikanta rival Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.