Perasović: Presudio broj osvojenih lopti

Cibona slavila na Pecari

Perasović: Presudio broj osvojenih lopti

Pred 4500 gledatelja u dvorani na Pecari Široki Eronet doživio je i drugi uzastopni domaći poraz. Ovog puta od Širokog je bila bolja Cibona koja je na kraju slavila rezultatom 72:83.

Široki je ponovno odlično otvorio utakmicu i prvu četvrtinu riješio u svoju korist rezultatom 21:12. Međutim, Cibona u drugoj četvrtini preokreće rezultat, te se na poluvrijeme odlazi minimalnom prednošću gostiju 33:34.

Cibona je i dalje nastavila u istom ritmu, malo po malo je gradila prednost te otišla na velikih 14 razlike. Činilo se tada da će Široki doživjeti katastrofu ali nakon ulaska Naletilića domaćini rade seriju i dolaze na samo 3 koša zaostatka. No, Cibona ponovno ubacuju u brzinu više i polako se odvaja te privodi susret kraju za svoju 12 pobjedu iz 14 kola.

Cibona je u nekim dijelovima utakmica odigrala agresivne presinge na polovici Širokog pa domaćini nisu uspjeli čak ni izvesti loptu ili preći preko pola igrališta u par navrata.
Uz čak 24 izgubljene lopte domaćina bilo je previše za očekivati bolji rezultat.

„Ovo je bila jedna teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom koji zna stajati na terenu i igrati dobru košarku. Mi smo u jednom dobrom ritmu, igrači su jako dobro fizički i psihički spremni. Mišljenja sam da je broj osvojenih lopti presudio utakmicu, odnosno broj izgubljenih lopti domaćina nakon naše agresivne i čvrste obrane. Tada smo postigli nekoliko laganih poena i na kraju slavili. Čestitam Širokom na dobroj igri“, rekao je trener Cibone Velimir Perasović.

„Čestitam Ciboni na sasvim zasluženoj pobjedi. Točno kad je trebalo odigrali su agresivno, a mi smo napravili katastrofalne greške. Morali smo bolje reagirati u tim situacijama. Igrači na vanjskim linijama su morali reagirati bolje“, rekao je nakon utakmice trener Širokog Eroneta Hrvoje Vlašić.

Sada slijedi stanka do 9.1.2010. godine kada slijede utakmice 15. kola NLB lige. Široki Eronet tada gostuje kod Helios Domžale-a, dok će Cibona ugostiti Partizana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije