Perić ide u Malagu

Zadar ostao bez najboljeg igrača

Perić ide u Malagu

Nakon dugog pregovaranja, Zadar i Unicaja su konačno završili pregovore oko prelaska hrvatskog reprezentativca Hrvoja Perića u redove tima iz Malage.

Zadru će na ime odštete pripasti 200. 000 eura, dok će Perić s Unicajom potpisati ugovor čim obavi ljekarski pregled, koji bi trebao biti samo formalnost.

Ipak, prema najavama iz Malage, Perić neće ove sezone igrati za njih već će biti poslan u neki klub na posudbu, kako bi stekao potrebno iskustvo za igranje u ACB i Euroligi.

Iz Zadra su najavili da će novac od odštete uložiti u dovođenje pojačanja, a prvi na listi je 33-godišnji Ricardo Greer, prošle sezone najbolji igrač francuskog Nancyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.