Periša: Očekujem Želju u finalu
Atmosfera u ekipi Jedinstva pred utakmicu kupa je odlična

Final Four Kup-a BiH

Periša: Očekujem Želju u finalu

U Tuzli se večeras igra Final Four ženskog košarkaškog kupa BiH. Naslov osvojen prošle godine brane košarkašice Mladog Krajišnika.



Turnir će otvoriti prošlogodišnji osvajač kupa, Mladi Krajišnik, koji će igrati protiv Željezničara. Biće to neizvjesna utakmica, ekipe se ove sezone nisu sastajale, jer se igračice Mladog Krajišnika u domaće prvenstvo uključuju tek u završnici lige.

U drugom polufinalu se sastaju igračice domaćeg Jedinstva, koje ove sezone igraju odlično, i igračice zeničkog Čelika. Dva tima se izuzetno dobo poznaju, tajni nema, tako da će treneri teško moći napraviti neko iznenađenje.

U sastavu domaćeg tima pred utakmicu s Čelikom vlada veliki optimizam. Jedna od najboljih igračica naše lige, hrvatska reprezentativka Tina Periša pred utakmicu s Čelikom za Sportsport. Ba kaže:

„Sve je spremno za večerašnju utakmicu i jedva čekamo da počne. Prisutna je mala pozitivna nervozu pred ovu utakmicu, ali vjerujemo u sebe“.

Tina Periša, kao i njene suigračice, uvjerena je kako će igrati u finalu. Ko god bude protivnik Jedinstva, ako se nađu u finalu, biće težak protivnik. Tina priželjkuje Želju.

„Nadam se pobjedi protiv Čelika, a u finalu bih voljela igrati protiv Želje. Ipak, nekako mislim da će ih Mladi Krajišnik pobijediti“, rekla je optimistična Tina Periša za naš portal.

Raspored polufinala:

Željezničar – Mladi Krajišnik 17:00
Jedinstvo –Čelik 19:30

Finale je na rasporedu u subotu u 19:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije