Pete Mickeal Tau zamijenio Barcelonom

Pete Mickeal Tau zamijenio Barcelonom

Adnan Beganović

Aktuelni košarkaški prvak Španije, Barcelona, nakon što je produžila ugovor sa talijanskim reprezentativcem Basileom, danas je dogovorila saradnju sa sada već bivšim košarkašem Tau Ceramice, Peteom Mickealom.

Mickeal i Barcelona dogovorili su dvogodišnju saradnju, a u sezoni iza nas ovaj košarkaš je u Euroligi postizao prosječno 10,7 poena, te imao 5,7 skokova, dok je u prvenstvu Španije u 29 utakmica bilježio 13 poena i 5 skokova.

Mickael je u Španiju došao iz korejskog Daegu Orionsa, a prije korejskog kluba nosio je dres Dinama iz Moskve, Makedonikosa i Breogona.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.