Petrović: Nikolić je profesor košarke

Cedevita i Radnički otvaraju 12. kolo NLB lige

Petrović: Nikolić je profesor košarke

Dvanaesto kolo NLB lige večeras će u Sutinskim vrelima otvoriti Cedevita i Radnički, dvije ekipe koje se nalaze u velikoj formi. Cedevita u meč ulazi nakon pobjede u Jerusalemu, a Radnički nakon tri vezane pobjede u NLB ligi.

U redovima Cedevite respektuju goste iz Kragujevca, ali se nadaju pobjedi. Trener zagrebačke momčadi Aleksandar Petrović posebno respektuje gostujućeg trenera Miroslava Nikolića, kojeg je nazvao profesorom košarke.

"Izuzetno zahtjevna utakmica u kojoj ćemo morati imati maksimalnu energiju kako bi limitirali Radnički. Nismo u najboljem fizičkom stanju, razlog su naporna putovanja zbog čega nam manjka košarkaških treninga, te brojne ozljede zbog čega rijetko igramo kompletni. Dobro znamo kako igra Radnički i imamo rješenje za njih, ali nam treba potpuna energija u tom susretu", kaže trener Cedevite Aleksandar Petrović.

"Nezgodni su za čuvanje, ponajprije Lee i Marković koji imaju sve ovlasti za šutiranje u bilo kojem trenutku, a pazimo i na reakciju nepredvidljivog trenera Nikolića. On je profesor košarke i nikada ne znaš što će dodatno pripremiti za pojedinu utakmicu tako da smo mobilizirani i s tog aspekta", dodao je Petrović.

Radnički je najprijetnije iznenađenje lige. U posljednjih šest kola upisali su pet pobjeda, imaju tre vezane pobjede, a u posljednja tri kola njihovi igrači su najbolji igrači kola. MVP prošlog kola, playmaker Steven Marković najavljuje još jednu dobru igru svog tima.

„Želio sam da igram NLB ligu, a trenera Nikolića poznajem još iz vremena dok je vodio Hemofarm. Već sada mogu da kažem da sam izabrao pravu sredinu. Nadam se da ćemo do kraja sezone nastaviti sa dobrim igrama, kao i da će klub ostvariti zapažen rezultat,“ kaže Marković, dok trener Nikolić dodaje:

„Cedevita je apsolutni favorit, ali očigledno je da igra sa velikim oscilacijama. Može da pobijedi bili koga, ali isto tako i da izgubi. Nadam se da ćemo uhvatiti Zagrepčane na krivoj nozi. Vidjećemo kako će se snaći na našu agresivnu odbranu i jak tempo. Očekujem neizvjesnu utakmicu,“ ističe Miroslav Nikolić, trener Radničkog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.