Phil Jackson preuzeo NY Knickse

Najbolji trener svih vremena ponovo na klupi

Phil Jackson preuzeo NY Knickse

Najbolji NBA trener svih vremena Phil Jackson vraća se na trenersku klupu. Big Phil je danas i zvanično preuzeo NY Knickse.

Phil Jackson, koji je u karijeri osvojio čak 13 naslova NBA prvaka, preuzeo je poziciju generalnog menadžera Knicksa, a zarađivat će 15 miliona dolara godišnje.

Jackson je svoju NBA karijeru počeo 1967. u Knicksima s kojima je osvojio dva naslova prvaka, a kasnije je kao trener osvojio još šest naslova sa Chicago Bullsima i pet sa Los Angeles Lakersima.

On se zbog zdravstvenih problema povukao iz košarke 2011. godine, ali je sada potpuno zdrav i odlučio je vratiti se poslu koji najbolje zna raditi.

Njegov dolazak na klupu Knicksa mogao bi značiti i ostanak u ovom klubu najboljeg strijelca lige Carmela Anthonyja čiji se odlazak najavljivao na ljeto. 

Čim je klub iz New Yorka objavio da je dogovorio dolazak Jacksona, američki mediji su odmah počeli špekulisati da bi se Jacksonu u Knicksima mogao pridružiti čak i Kobe Bryant s kojim je u Lakersima osvojio pet naslova prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.