Philadelphia se sporazumno razišla sa Grangerom

Philadelphia se sporazumno razišla sa Grangerom

Philadelphia 76ersi i Danny Granger raskinuli su ugovor, te će odlični krilni igrač u nastavku sezone moći potpisati kao slobodan igrač za bilo koji klub u NBA. 

Granger se, kao jedan od najboljih krilnih igrača lige, nalazi u odličnoj situaciji da može birati klub u kojem će nastaviti igračku karijeru. Kao najveći kandidati za novi Dannyjev klub spominju se San Antonio, LA Clippers, Miami, Houston i Chicago. 

"Razmjena nikada nije laka, pogotovo ako provedeš cijelu karijeru igrajući za jednu ekipu, ali profesionalizam, iskrenost, vrijeme i briga koju su 76ersi utrošili na moju situaciju dali su mi samopouzdanje da ćemo pronaći izlaz iz ove situacije". 

"Želio bih zahvaliti 76ersima, generalnom menadžeru Samu Hinkieju, treneru Brettu Brownu i ostatku organizacije što su se potrudili da me upoznaju, shvate što je to što tražim i pomognu mi da nađem rješenje koje ima najviše smisla za moju budućnost; kao i za njihovu", rekao je Danny Granger nakon raskida ugovora. 

Danny Granger je 2005. godine kao 17. pick drafta izabran od strane Indiana Pacersa u kojima je proveo cijelu karijeru. Prije sedam dana su ga Pacersi mijenjali u Philadelphiju za Evana Turnera i Lavoya Allena. U karijeri ima prosjek od 17,6 poena i 5,1 skoka. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.