Philadelphia sklapa roster: Stigla dva nova igrača

Humphries i Okafor pojačali ekipu

Philadelphia sklapa roster: Stigla dva nova igrača

E. Ganibegović

Philadelphia je odlučila da još pojača svoj roster prije početka NBA sezone, pa su tako u svoje redove doveli dva nova igrača, a jedan od njih godinama unazad nije trčao parketom najjače lige na svijetu.

Naime, kako prenose američki mediji, Philadelphia je za novu sezonu angažovala Krisa Humphriesa i Emeka Okafora.

Okafor je 2004. godine izabran kao drugi pick na draftu od strane Charlottea Bobcatsa, u kojima se zadržao pet godina i bilježio je dobre brojke, međutim uslijedio je odlazak u New Orleans Pelicanse, u kojima je igrao tri sezone.

Ovaj 35-godišnjak je u svojoj karijeri često patio od povreda, pa zbog toga i nije ostavio dubok trag, pa je tako svoj posljednji angažman u NBA klubu imao u sezoni 2012/2013 kada je nosio dres Washington Wizardsa.

Humphries je također izabrana na draftu 2004. godine kao 14. pick od strane Utahe Jazza, a posljednju godinu je proveo u Atlanta Hawksima sa kojima mu je istekao ugovor, pa je tako postao slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti