Phoenix osvojio novu titulu
Velika radost košarkašica Mercuryja nakon druge titule u posljednje tri godine

WNBA Finals

Phoenix osvojio novu titulu

Košarkašice Phoenix Mercuryja osvojile su naslov WNBA prvaka nakon 94:86 pobjede nad Indiana Feverom. Phoenix je slavio sa 3-2 u seriji, a za MVP-a finala izabrana je Diana Taurasi.

Diana Taurasi, Cappie Pondexter i Penny Taylor odveli su Mercury do druge titule u posljednje tri godine. Indiana je imala vodstvo 2-1 u seriji, ali su odličnom igrom košarkašice Mercuryja uspjele napraviti preokret i doći, prvo do poravnanja u Indiani, a sada i do odlučujuće pobjede u svom US Airways Centeru.

Diana Taurasi, MVP lige i finala, sa 26 poena predvodila je Mercury do pobjede, a odličnu partiju pružile su i Pondexter sa 24, dok je Taylor s dva ključna slobodna bacanja 37,7 sekundi do kraja presudila igračicama Indiane.

Kod gostiju najbolje su bile Tammy Sutton-Brown sa 22, Jessica Davenport je ubacila rekord karijere 18 poena, dok je Tamika Catchings ponovo bila na pragu double-double učinka sa 16 poena i 9 skokova.

Košarkašice Mercuryja imale su veliku podršku od Amarea Stoudemirea, Stevea Nasha i Granta Hilla koji su među 17.313 gledatelja bili među najbučnijim, a i prije utakmice su bili u akciji prodavanja ulaznica ispred dvorane. Očito kad ne mogu Sunsi do titule, odlučili su pomoći svojim sugrađankama da dođu do titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.