Phoenix produžio ugovor s Gentryjem

Phoenix produžio ugovor s Gentryjem

Alvin Gentry je produžio ugovor s Phoenix Sunsima na još jednu sezonu, što znači da će u klubu iz Arizone ostati do kraja sezone 2012/2013.

Gentry je u Phoenix stigao 2004. godine kao pomoćnik Mikea D'Antonija, a za prvog trenera je imenovan nakon All-Star meča 2009. godine kada je otkaz dobio Terry Porter.

Pod njegovim vodstvom klub ima skor 72-41, a prošlu sezonu je završio kao treći na Zapadu s omjerom 54-28, da bi izgubio u finalu Zapada od LA Lakersa.

Iza Gentryja je 30 godina trenerskog iskustva. Radio je u LA Clippersima od 2000-2003, prije toga u Detroitu od 1997-2000, te Miamiju 1995. godine.

Poznat je kao trener koji gaji igru s brzim protokom lopte, a zadnje dvije sezone pod njegovim vodstvom Phoenix je bio prvi tim lige po broju postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.