Antetokounmpo je imao fantastičnu noć i opet nije bilo dovoljno: Sunsi vode 2:0 u finalu

Play-off NBA lige

Antetokounmpo je imao fantastičnu noć i opet nije bilo dovoljno: Sunsi vode 2:0 u finalu

E. Škorić

Košarkaši Phoenix Sunsa ostvarili su i drugu pobjedu na svom parketu u finalu play-offa NBA lige protiv Milwaukee Bucksa i imaju 2:0. Drugi meč, odigran sinoć, dobili su rezultatom 118:108.

Gosti su bolje ušli u utakmicu, imali su 29:26 nakon prve četvrtine, ali već do odlaska na odmor Sunsi prave preokret i dolaze do dvocifrene prednosti (56:45).

Održavali su domaći prednost, išli i na maksimalnih 15 u zadnjoj dionici (65:50), na kraju su zasluženo došli do novog trijumfa.

Devin Booker ih je predvodio sa 31 poenom, pet skokova i šest asistencija, dok je Bridges takođe bio sjajan sa 27 poena i sedam skokova, a Chris Paul je imao 23 poena i osam asistencija.

U redovima Bucksa nevjerovatan je bio Giannis Antetokounmpo sa 42 poena i 12 skokova. Holiday ga je pratio sa 17 poena i sedam asistencija.

Treći meč igra se u Milwaukeeju 12. jula s početkom u 2 sata po srednjoevropskom računanju vremena.

Top Komentari

dinass
Kosarka se igra 5 na 5
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije