Pierce i Westbrook igrači sedmice

Pierce i Westbrook igrači sedmice

Košarkaš Bostona Celticsa Paul Pierce i Oklahoma City Thundera Russell Westbrook proglašeni su za najbolje igrače sedmice u NBA ligi.

Pierceu je to drugo ovakvo priznanje u sezoni, a protekle sedmice bilježio je u prosjeku 21,8 poena i osam skokova, uz 58 posto šuta iz igre.

U petak je postigao 27 poena u pobjedi nad Golden Stateom 107:103.

Westbrook je predvodio Oklahomu u tri pobjede protekle sedmice, a u prosjeku je bilježio 27 poena i 9,7 asistencija uz tri ukradene lopte po meču.

Na svakom od tri meča je ubacio više od 20 poena, a najviše je postigao u meču s Phoenixom, 32 uz 11 asistencija. Njemu je to bila peta nagrada ove vrste u sezoni.

U konkurenciji za nagradu bili su i Ray Allen iz Bostona, Zach Randolph iz Memphisa, Kris Humpies i Brook Lopez iz New Jerseya, Dwight Howard (Orlando) i Al Jefferson (Utah).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.