Pierce prešao brojku od 23.000 poena

Pierce prešao brojku od 23.000 poena

Midhat Šljivak

Košarkaš Boston Celticsa Paul Pierce ušao je u historiju NBA lige kao 25. igrač koji je prešao brojku od 23.000 poena u najjačoj ligi svijeta.

Pierce je u sioćnjem tijumfu Celticsa protiv Dallas Mavericksa ubacio 34 poena, te je na taj način stigao do brojke od 23.008 poena. Sjajni košarkaš se već sada može smatrati legendom Celticsa, a u NBA ligu je stigao davne 1998. godine kada su ga kao 10. pika na draftu birali upravo Celticsi.

Kompletnu karijeru "The Truth" je proveo u timu iz Bostona u kojoj trenutno igra svoju 15. sezonu, a s Celticsima je 2008. godine osvojio titulu prvaka. Pierce je deset puta učestvovao na NBA All-Star meču, a prosječno je tokom karijere ubacivao 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.