Plan za povratak navijača u dvorane

Profesor se oglasio

Plan za povratak navijača u dvorane

Midhat Šljivak
Teme:

Profesor Alex Pentland smatra da bi pod posebnim uslovima publika ipak mogla prisustvovati određenim sportskim događajima.

On je u razgovoru za ESPN istakao kako je veoma bitno da se skupa s navijačima radi na održavanju socijalne distance kako bi mogli prisustvovati određenim utakmicama.

Pentland ima zanimljiv plan kojim bi publiku vratio u dvorane.

"Veoma je važno da bude socijalne distance. Navijači bi trebali da nose maske, da sjedne udaljeni nekoliko stolica dalje, a porodice bi mogle skupa na tribine", rekao je Pentland za ESPN i nastavio je:

"Navijačima bi se obavezno mjerila temperatura na ulasku u dvoranu, boravili bi striktno u određenom podrčuju, a ako to uspijemo napraviti, prisustvo publike u dvoranama moglo bi biti sigurno kao i javni parkovi", istakao je on.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi