Planinić na korak od Maccabija?
Darko Planinić - s loptom

Izraelci „zapeli“

Planinić na korak od Maccabija?

M. Skaka, foto: Marko Karačić

Darko Planinić je trenutno najbolji igrač aktualnog bh košarkaškog prvaka Širokog WWin.

Ovaj mladi centar ove sezone u ABA ligi igra u odličnoj formi. Trenutno je vodeći na MVP listi Jadranske lige te najbolji strijelac iste pa i nije čudo da se iz dana u dan javlja sve više klubova koji su zainteresirani za njegove usluge.

Već na startu sezone pisali smo da se izraelski prvak Maccabi zainteresirao za ovog mladog centra, a nedavno je i uživo u dvorani na Pecari pratio Planinića jedan od izaslanika Maccabija.

No, nakon sve boljih i boljih igara, kako saznaje SportSport.ba, Maccabi ne želi više čekati i planiraju Planinića dovesti u svoje redove čim prije. Kako saznajemo, pregovori su u završnoj fazi i jedini problem je način isplate odštete  i datum prelaska jer na Pecari žele Darka zadržati do kraja sezone dok „Ponos Izraela“ ne želi više čekati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.