Planinić zvanično potpisao za Maccabi

Planinić zvanično potpisao za Maccabi

Midhat Šljivak

Dosadašnji centar Širokog Wwin Darko Planinić od danas je zvanično član izraelskog velikana Maccabija iz Tel Aviva.

Planinić je ugovor sa "Ponosom Izraela" potpisao do 2015. godine, a Široki je kao odštetu za ovog 22-godišnjeg reprezentativca Hrvatske dobio odštetu od 300.000 eura.

Darko Planinić je ove sezone odigrao 14 utakmica za Široki u regionalnoj ABA ligi, te je prosječno ubacivao 15,7 poena uz 6,1 skok po utakmici. Trenutno je vodeći igrač na MVP listi lige.


Široki WWin je njegovim odlaskom ostao bez najboljeg igrača i prvog centra ekipe, a od jučer i trenera. Ekipu će najvjerojatnije preuzeti Velićev pomoćnik Damir Vujanović, a Uprava kluba s Pecare u potrazi je za 3 pojačanja. Najizglednije je da će se na Pecaru vratiti Jasmin Perković dok ostala dva imena još nisu poznata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.