Plazza s Cajasolom bolji od Joventuta

Plazza s Cajasolom bolji od Joventuta

Odličnu utakmicu u okviru drugog kola ACB lige odigrali su Cajasol i Joventut. U duelu dva sjajna stručnjaka, Joana Plazze i Pepua Hernandeza, pobjedu je slavio mlađi Plazza.

Nevjerovatna utakmica. Nakon prve četvrtine je bilo 20:20, na poluvremenu 39:39, na kraju treće 58:58, da bi tek u finišu utakmice domaći sastav uspio zadati udarac gostima iz Badalone i slaviti pobjedu 85:80. Tako je Joan Plazza sezonu otvorio pobjedom protiv kluba u kojem je proveo igračku i počeo trenersku karijeru.

U pobjedi Cajasola prvo ime je bio dojučerašnji član Reala Louis Bullock sa 19 poena, Paul Davis je dodao 13, a Jose Triguero i Earl Calloway po 11 poena, dok su kod Joventuta najbolji bili Will McDonald sa 18, Quinton Hosley sa 13, te Carl English i David Jelinek sa po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.