Pobjeda Barce u Vitoriji

Pobjeda Barce u Vitoriji

Midhat Šljivak

Barcelona je kao gost u 5. kolu Top 16 faze Eurolige savladala ekipu Caje Laboral rezultatom 90:79.

Ipak, nije tako dobro počelo za Katalonce. Caja je odigrala odličnih sedam minuta prve četvrtine, te su poveli 19:11, ali su potom stali, te je Barca uspjela da se vrati, pa je Caja nakon prve četvrtine imala samo poen prednosti 28:27.

Vodila je Caja sve do sredine druge četvrtine, ali je onda Barca preuzela vodstvo, koje nisu ispuštali do kraja poluvremena, na koje su otišli sa tri poena prednosti 50:47.

Sjajnom igrom u trećoj dionici Barcelona je stvorila ključnu prednost. Imali su u više navrata dvocifrenu prednost, a u posljednju četvrtinu su ušli sa devet poena prednoti 69:60. Mirnom igrom u posljednjoj dionici Katalonci su održavali prednost, te su na kraju zasluženo došli do pobjede.

Pete Mickael je sa 23 poena predvodio Barcu, a Macej Lampe je u ekipi Caje bio najefikasniji sa 21 poenom i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.