Pobjeda Jedinstva za prvenstvo i Kup

Derbi za košarkašice u Banovićima

Pobjeda Jedinstva za prvenstvo i Kup

Emir Dindić

U sinoćnjem kantonalnom derbiju u Banovićima između domaćih košarkašica i gošći iz Tuzle uspješnije su bile gostujuće košarkašice koje su sa sinoćnjom pobjedom ostvarile dvostruku korist, jer pored prolaska u kupu osvojile su i nova dva boda u prvenstvu.

Ipak, nije sve tako dobro počelo za gošće iz Tuzle. Domaće košarkašice su jednostavno bile nezustavljive, posebno Maida Rahmanović koja je bila nepogrešiva iza linije 6,25 i pogodila 4 trice već u prvoj četvrtini. Pratila je sestra Irma koja je odlično igrala pod košem, dok sa druge strane nepovezano su igrale gostujuće košarkašice, igrale praktično bez odbrane, a u napadu bile bez ideje. Tako je nakon prvog perioda rezultat glasio +10 za domaće košarkašice.

U drugom periodu gostujuće košarkašiće koliko-toliko pojačavaju odbranu, ali i dalje rade puno tehničkih grešaka, dok je u napadu dobru rolu odigrala Martina Zubak, te Katie Johnson koja je  odigrala odličnu utakmicu u svom debiju. Sa druge strane sestre Rahmanović su bile nepogrešive, pa sei nakon ovog perioda nije nadzirao pobjednik i na odmor se odlazi sa +1 u korist domaće ekipe.

Izgleda da je odmor više odgovarao gostujućim košarkašicama koje bolje ulaze u drugi dio utakmice i u jednom trenutku se odljepljuju na +7, ali  kao da je bilo predodređeno da gledamo neizvjesnu utakmicu.  Ponovo gošće griješe, a sestre Rahmanović i Belma Brigić  vraćaju  utakmicu na početak jer spuštaju vodstvo Jedinstva nakon trećeg perioda na samo +2. U četvrtom periodu, što duža klupa gošći, što umor domaćih igračica prevagnu je u korist Jedinstva. gostujuće košarkašice znalački koriste pad u igri Banovićanki i rutinski privode  utakmicu kraju za konačnih 69:77.

Treba napomenuti da se u Jedinstvu nakon povrede vratila najbolja igračica Tina Periša koja je sinoć odigrala solidnu utakmicu sa 12 postignustih poena , ali njen povratak biće veliki postrek košarkašicama Jedinstva za dalji nastavak sezone.  Kod domaćih košarkašica najefikasnije su bile Irma Rahmanović sa 31 , odnosno Maida Rahmanović koja je susret završila sa 28 (7 trica), dok kod gošći iz Tuzle odlična je bila Martina Zubak koja je postigla 28 poena (10 skokova), a pratila ju je Katie Johnson sa 14 poena (7 skokova).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.