Pobjeda košarkašica Čelika nad Slobodom

Košarkaško prvenstvo BiH za žene

Pobjeda košarkašica Čelika nad Slobodom

U susretima 2. kola košarkaškog prvenstva BiH za žene nije bilo iznenađenja. Jedini teren koji je donio uzbuđenja bio je onaj u Banjaluci gdje je Borac sa samo jednim poenom prednosti savladao RMU Banoviće (77:76).

Ostale utakmice nisu ponudile rezultatsku neizvjesnost. Jedinstvo je deklasiralo Trebinje (49:96), a Željezničar Brotnjo (52:92), oba na gostujućem terenu. Na gostujućem terenu slavile su i koraškašice Tomislavgrada koje su bile bolje od Igmana (62:77), a kod kuće se sigurne bile igračice Čelika savladaviši ekipu Slobode (87:75).

Upravo pobjeda Čelika i jeste najznačajniji rezultat ovog kola, obzirom da se radi o dvije ekipe koje pretenduju na sami vrh tabele, pa ća 12 poena prednosti iz ovog meča Zeničankama biti lijepa zaliha za budućnost.

ŽKK Čelik – ŽKK Sloboda 87:75
24:15, 22:26, 20:15, 21:19
Gradska arena u Zenici. Gledalaca: 300. Sudije: Dragan Nenadić (Kiseljak) I Mila Čavara (Busovača). Pet ličnih grešaka: Mehmedić (37.), Imamović (39.) i Vukojević (39.).

ČELIK: Stojanovska 13, Musić, Solo, Mehmedić 20, Selimspahić, Fazlić, Stupar, Imamović 14, Papčević 8, Vukšić 11, Halimić, Semeredi 21. Trener: Behudin Bajgorić.
SLOBODA: Gagić 23, Bogojević, Nikšić, Rajilić, Mijatović, Kovačević  24, Šurlan 7, Gajić, Damjanović 2, Vukojević 6, Božičković  13. Trener: Miloš Dupalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.