Pobjeda Mladosti u zeničkoj Areni

Košarkaško prvenstvo BiH za muškarce

Pobjeda Mladosti u zeničkoj Areni

Večeras je u zeničkoj Areni odigrana i zadnja utakmica sedmog kola košarkaškog prvenstva za mušakarce gdje su snage odmjerili ekipa zeničkog Čelika i Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Ne tako dobra predstava izabranika Benjamina Pelje, na kraju prvog perioda rezultirala je zaostatkom od jednog poena (22:23), ali se ta razlika na kraju druge četvrtine povećala na 37:42. Drugi dio utakmice nije nam donio puno toga. Gosti su uspjeli u par navrata da sruše odbranu Čelika i do kraja treće četvrtine stigli na dvocifrenu prednost (53:63), a kraj utakmice zaključen je rezultatom 68:89.

Najefikasniji u redovima domaćih bili su Maksimović i Rizvić sa 15 poena, a kod ekipe iz Mrkonjić Grada Velimirović Ranko sa 24 poena.

Oba trenera složila su se da ekipa Čelika nije pokazalo ono svoje najbolje, te je Sladojević Goran izjavio kako rezultat nije realan akcijama na parketu i zaželio je ekipi Čelika bolji plasman u daljnjem takmičenju.

Benjamin Pelja, trener zeničkog Čelika nakon ovog poraza zaključio je da njegovi grači moraju bolje.

"Moralo je biti bolje, ja sam u najavi rekao da moramo biti agresivni i da samo tako možemo biti tim, ali ovo večeras što smo pokazali, pokazali smo dobru odbranu, više želje za igrom, ali mi smo bili dosta više izvan terena i ovo moramo dobro, dobro popraviti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.