Pobjeda Reala, poraz Valencije
Clay Tucker je bio nezadrživ za igrače Valencije

ACB liga

Pobjeda Reala, poraz Valencije

Odigrane su prve tri utakmice sedamnaestog kola ACB lige u kojim anij ebilo iznenađenja. Real je slavio pobjedu u gostima kod Manrese, dok su Joventut i Valladolid opravdali uloge favorita protiv Pamese i Bilbaoa.

Real Madrid je odigrao odličnu utakmicu i slavio na gostovanju kod Manrese (90:76). Darjus Lavrinovič je ostvario double-double učinak (18 poena, 14 skokova), Rimantas Kaukenas je dodao 16 poena, a Marko Jarić 13. Kod Manrese je prvo ime bio Sergey Gladyr sa 16 poena.

U derbiju kola Joventut je na svom parketu bio bolji od Pamese sa 80:69. Ponovo je briljantnu utakmicu odigrao Clay Tucker koji je upisao 35 poena, a kod Pamese je Nando De Colo sa 15 poena bio prvo ime. Solidan je još bio Matt Nielsen sa 11 poena i 7 skokova.

Valladolid je bio bolji od Bilbaoa (93:81) kojem ni pojačanja ništa ne pomažu da se pokrene sa začelja tabele. Stephane Dumas je sa 19 poena bio najefikasniji kod Valladolida, Van Lacke i Diego Garcia su dodali po 18, dok je Axel Hervelle sa 21 poenom bio najbolji kod poraženog tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.