Pobjeda San Antonija za preokret u seriji
Foto: EPA

Hardenova 43 poena nedovoljna za Houston

Pobjeda San Antonija za preokret u seriji

San Antonio Spursi su na gostovanju u Toyota Centru došli do velike pobjede nad Houston Rocketsima rezultatom 103:92. Spursi su ovim trijumfom preuzeli vodstvo u seriji, pa je sada omjer u pobjedama 2-1 na strani ekipe iz San Antonija.

U dosta zanimljivoj utakmici koju su Spursi riješili tek u drugoj polovini zadnjeg perioda, Houston je ostao na svega 92 poena, što je najmanje za njih ove sezone.

Prvo poluvrijeme je proteklo u rezultatskoj neizvjesnosti, jer ni jedna ekipa nije uspjela ostvariti značajniju prednost, a na odmor se otišlo  pri rezultatu 43:39 u korist gostiju. Početkom treće četvrtine Spursi dodaju gas i u ovom dijelu utakmice prvi put stižu do dvocifrene prednost. Houston nešto bolje igra na samom početku zadnje četvrtine, međutim San Antonio u drugoj polovini zadnjeg dijela preuzima stvari u svoje ruke, te u jednom trenutku stiže i do plus 15, što će biti dovoljno da se susret lagano privede kraju.

Spurse, koji su igrali bez povrijeđenog Tonyja Parkera, do pobjede su predvodili Leonard i Aldridge.

Kawhi Leonard je postigao 26 poena, uz 10 skokova i sedam asistencija, i LaMarcus Aldridge je ubacio 26 poena kojima je dodao i sedam skokova i dvije asistencije. Solidan je bio i Patty Mills sa 15 poena, pet skokova i dvije asistencije.

U ekipi Houstona najefikasniji je bio James Harden sa fantastična 43 poena, dok je Ariza dodao 17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti