Pobjeda za Kikanovića i ekipu

Eurocup

Pobjeda za Kikanovića i ekipu

Okončana su prva tri susreta košarkaškog Eurocupa, a bh. reprezentativci Kikanović, Milošević i Stević bili su uspješni sa Zvezdom koja se opopravila nakon poraza u Sarajevu i slavila nad ukrajinskim Azovmašom (62:74).

Domaći su imali prednost nakon prvog dijela susreta, ali na samom početku treće četvrtine upravo koševima bh. reprezetativca, Elmedina Kikanovića, te ukradenom loptom našeg centra Zvezda prelazi u vodstvo koje do kraja susreta nije ispuštala. Na žalost, ta 4 poena i još 2 skoka bili su sve što je Kikanović napravio tokom 13 minuta igre. U startnoj petorci počeo je Oliver Stević koji je ubilježio 8 poena i 2 skoka, a Milan Milošević nije ulazio u igru.

U ostalim susretima moskovski Dynamo porazio je Khimki, a Unics savladao Turk Telekom. Do kraja večeri biće odigrano još pet susreta u okviru 2. kola 2. faze Eurocupa.

BC Khimki - Dynamo Moscow 69-77
Unics - Turk Telekom 72-57
BC Azovmash - Crvena Zvezda 62-74

večeras:
Panellinios - Maroussi C. Coffee
Zadar - Benetton Basket
Pamesa - Hemofarm Stada
Artland Dragons - Spirou Basket
Lietuvos Rytas - iurbentia Bilbao

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.