Pobjeda Zapada, Bryant MVP

NBA All-Star

Pobjeda Zapada, Bryant MVP

U NBA All-Star susretu ekipa Zapada bila je bolja od one sa Istočne konferencije rezultatom 148:143, a za najkorisnijeg igrača susreta proglašen je bek LA Lakersa Kobe Bryant.

Bryant je, zajedno sa sjajnim Kevinom Durantom, postao tek drugi par saigrača koji je u jednoj NBA All-Star utakmici postigao više od 30 poena. Bek Lakersa je zaslužio priznanje najboljeg među najboljima ubacivši 37 poena i zabilježivši čak 14 skokova, dok je Durant pridodao svoja 34 koša.

"Svi smo imali cveliku obavezu da na parketu pokažemo najviše što možemo, jer su nam navijači ukazali povjerenja glasavši za nas. Bio je zaista sjajan osjećaj igrati pred domaćom publikom, a meni je ovo ujedno bio i posljednji All-Star pred publikom u Los Angelesu i zato mi je ova utakmica bila od posebne važnosti", rekao je Bryant.

Na drugoj strani, u ekipi Istoka, daleko najbolji je bio LeBron James, koji je u svom stilu ubilježio triple-double, ubacivši 29 poena, uz 12 skokova i deset asistencija.





NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.