Pobjeda Zapada, Bryant prestigao Jordana

NBA All-Star

Pobjeda Zapada, Bryant prestigao Jordana

Sinoć je u Orlandu odigrana All-Star utakmica NBA lige, u kojoj je momčad Zapada nadigrala Istok sa 152:149.

Meč je obilježio Kevin Durant sa 36 poena, sedam skokova i tri asistencije, što je bilo dovoljno da bude proglašen za MVP-a.

Također, 61. izdanje NBA All-Stara, ostat će upamćeno po tome da je Kobe Bryant sa 27 poena, postao najbolji strijelac svih vremena na All-Star mečevima, prestigavši legandarnog Michaela Jordana.

Jordan je do sinoć, sa 262 poena bio najefikasniji, ali je Kobe sa 27 koševa, uspio doći do ukupne cifre od 272 poena, čime je ušao u historiju.

Za košarkaša Lakersa je ovo bio i 14. uzastopni nastup na All-Staru, čime se izjednačio sa Jerryjem Westom, Karlom Maloneom i Shaquilleom O'Nealom, rekorderima po broju uzastopnih nastupa.

Najefikasniji u ekipi Istoka je bio LeBron James sa 36 poena, a pomogao mu je i timski kolega Dwayne Wade, koji je ostvario triple-double učinak (24k, 10s, 10a).

U neizvjesnoj završnici, Zapad je cijelim tokom utakmice imao prednost, koja je u jednom trenutku iznosila 21 poen prednosti, ali je na kraju Istok uspio smanijiti zaostatak i preko Derona Williamsa i Dwayna Wadea promašio šuteve za tri poena i produžetak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.