Pobjede Grčke i Litve
Uvijek efikasni Spanoulis

Na ''Akropolis kupu''

Pobjede Grčke i Litve

M. Maksimović

U Grčkoj je u ponedeljak počeo tradicionalni košarkaši turnir ''Akropolis kup'' na kojem uz domaćina Grčku, učestvuju reprezentacije Srbije, Litve i Rusije.

Na početku turnira, Litva je razbila aktuelne prvake Evrope, Rusiju 78:61. Litvanci su tokom cijelog susreta držali pod kontrolom kako igru tako i rezultat, a pitanje pobjednika u ovom duelu riješeno je u trećoj dionici kada Litva stvara prednost od 13 poena razlike.

U pobjedničkom sastavu je Krištof Lavrinović ubacio 14 poena, Darjuš 12, dok je prvi strijelac Litve bio Petravičius sa 15 poena. Kod reprezentacije Rusije, prvo ime je bio Kelly McCarty sa 13 poena.


Duel između Grčke i Srbije je bio daleko zanimljiviji. U samoj završnici utakmice Tepić je pogodio tricu za 65:64, a prednost Grčkoj vraća u narednom napadu Bourousis koji je poentirao za 66:65. Posljednji napad je imala Srbija, ali je Teodosić bio neprecizan.


Kod domaće selekcije 13 poena i 12 skokova je u svojoj statistici imao Bourousis, dok je
Schortsanitis ubacio dva manje. Najefikasniji su bili Zizis i Spanoulis sa po 15 poena.
Ivan Paunić bio je najefkasniji u srpskoj selekciji sa 11 poena, dok je Miloš Teodosić dodao 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.