Pobjede Houstona i Golden Statea u neizvjesnim susretima

Pobjede Houstona i Golden Statea u neizvjesnim susretima

Adnan Beganović

Na NBA parketima sinoć su odigrana dva susreta. Houston je slavio u New Yorku (109:106), dok je Golden State na svom terenu bio bolji od Oklahome (116:115).

Košarkaši Houstona na gostujućem terenu su u neizvjesnoj završnici savladali New York. James Harden sa 36, te Lin sa 21 poenom bili su najefikasniji u pobjedničkoj momčadi, dok su Anthony sa 45 i Barganini sa 24 poena bili najefikasniji kod Knicksa.

Dosta zanimljivo, pogotovo u finišu susreta, bilo je u duelu Golden Statea i Oklahome. Dvije sekunde prije kraja Westbrook je pogodio tricu za vodstvo Thundera (115:14), no sa zvukom sirene Iguodala je pogodio za veliko slavlje Golden Statea.

Thompson sa 27, te Curry sa 22 i Lee sa 20 poena bili su najefikasniji u pobjedničkoj momčadi, dok su Westbrook sa 31, te Ibaka sa 27 poena bili najefikasniji kod Oklahome.

NBA liga, četvrtak:

New York – Houston 106:109 

Golden State – Oklahoma City 116:115

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.