Pobjede Hukića i Domencrata

18. kolo Lega basket

Pobjede Hukića i Domencrata

Edmir Škorić

U utakmicama osamnaestog kola Lege basket nije bilo nekih velikih iznenađenja. Domercantova Montepaschi Siena ostvarila je i osamnaestu pobjedu. Hukićev Benetton slavio je na gostovanju kod Scavolinija.

Avellino je na svom parketu ugostio Lottomaticu te ostvario pobjedu. Rimljani su na kraju poraženi rezultatom 74:56. Napoli je nastavio po starom, a večeras ih je "razbio" četvrtoplasirani Virtus. Gosti iz Bologne su slavili sa 117:46.

Montepaschi je gostovao kod Terama te došao i do osamnaeste pobjede u isto toliko odigranih susreta. U pobjedničkom timu Henry Domercant je upisao 11 poena. Izuzetno je bio raspoložen David Hawkins sa 22 poena, dok je u redovima Terama Diener Drake ubacio 18.

I Caserta je nastavila sa sjajnim igrama. Noćas su u derbiju kola ostvarili pobjedu u Milanu nad Armani Jeansom i to prije svega zahvaljujući raspoloženima Jones Jumaine i Andrea Michelori.

Montegranaro j e u dosta izjednačenoj igri savladao Cantu sa 77:71, a Benetton je pokorio Scavolini (84:94). Jasmin Hukić upisao je šest poena, a daleko najraspoloženiji u redovima ekipe iz Trevisa bio je Gary Neal sa 28 špena. Domaće je na životu držao Dušan Šakota (24) te Michael Hicks (20).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.