Pobjede Hukića i Domercanta
Domercant je bio vrlo dobar u pobjedi Montepaschija

Lega Basket

Pobjede Hukića i Domercanta

U utakmicama osmog kola Lege basket timovi oba naša igrača su upisali pobjede. I Jasmin Hukić i Henry Domercant su odigrali vrlo dobre partije.

Montepaschi je upisao novu ubjedljivu pobjedu ovaj put protiv Avellina sa 86:57. Henry Domercant je ubacio 10 poena, a prvo ime Montepaschija bio je Ksistof Lavrinovič sa 17 poena. Dee Brown je sa 18 poena bio najbolji u poraženom timu.

Najubjedljiviju pobjedu kola je upisao Benetton koji je u gostima bio bolji od Napolija sa 96:64. Jasmin Hukić je u redovima pobjedničkog tima postigao 12 poena, a Gary Neal je sa 19 poena bio najbolji. Kod poraženog tima prvo ime bio je Damon Jones sa 22 poena.

Lottomatici ne ide u domaćem prvenstvu ta razliku od Eurolige. Rimljani su doživjeli domaći poraz od Cantua sa 81:70. Nicolas Mazzarino je sa 18 poeno predvodio Cantu do pobjede, dok je kod Lottomatice najbolji bio Winston sa 13 poena.

Drugi Euroligaš Milano je bio bolji od Scavolinija sa 89:86. Morris Finley je sa 21 poenom bio prvo ime Armanija, dok je kod Scavolinija najbolji bio Dušan Šakota sa 16 poena.

Caserta je najveće iznenađenje prvenstva. Novu pobjedu Pepsi je upisao na teškom gostovanju kod Virtusa u Bologni rezultatom 84:72. Kod pobjednika je Fabio Di Bella postigao 21 poen, dok je Scoonie Penn kod Virtusa ubacio 19 poena, a Dušan Vukčević je ubacio 5. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.