Pobjede Teletovića i Đedovića
Mirza Teletović je bio solidan u pobjedi Caje

ACB liga

Pobjede Teletovića i Đedovića

Večeras je kompletirano petnaesto kolo španske ACB lige u kojoj su postignuti većinom očekivani rezultati. Mirza Teletović i Nihad Đedović su sa svojim klubovima upisali pobjede.

Caja Laboral je neokrznuto završio gostovanje u Granadi pobjedom 85:79. Bila je to odlična utakmica, neizvjesna do samoga kraja. Mirza Teletović je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu u kojoj je postigao 13 poena.

Thiago Splitter je ostvario novi double-double učinak u dresu baskijskog tima (21 poen, 11 skokova), Fernando San Emeterio je dodao 15 poena i 6 skokova, Carl English 15 poena i 5 skokova. Kod Granade su najbolji bili Joe Ingles sa 26 i Jimmie Hunter sa 18 poena.

Nihad Đedović je odigrao njabolju utakmicu ove sezone. Naš reprezentativac je u pobjedi svoga Xacobea nad Bilbaom (79:73) sudjelovao sa 15 poena i 3 skoka. Isti broj poena je dodao i Rafael Hettscheimeir koji je još dodao 14 skokova. Kod poraženog tima su najbolji bili Alex Mumbru sa 20 i Marko Banić sa 16 poena.

Najbolju utakmicu u ovom kolu odigrali su Valladolid i Fuenlabrada, a gosti su slavili sa 87:83. Briljantnu utakmicu je odigrao Gerald Fitch koji je upisao 33 poena i 7 skokova, Esteban Batista je dodao 16 poena, a Robert Batler je sa 17 poena i 9 skokova bio prvo ime poražene momčadi.

Lider na tabeli Barcelona je imala lakši trening protiv Manrese kojoj je za cijelu utakmicu dozvolila samo 45 poena (65:45). Juan Carlos Navarro je sa 20 poena predvodio katalonsku momčad, Ricky Rubio je dodao 12, a San Miguel sa 15 i Brian Cusworth sa 11 poena su bili najefikasniji kod Manrese.

U vrlo neizvjesnoj utakmici Cajasol je sa 68:67 bio bolji od Alicantea. Odličnu partiju u timu iz Seville odigrao je Duško Savanović koji je ubilježio 25 poena, Tariq Kirksay je dodao 15, , dok je Mario Stojić sa 14 poena bio najefikasniji kod Alicantea.

Još jedna utakmica je odlučena tek u posljednjoj minuti. Joventut je bio bolji od Lagun Ara sa 97:95. Ponovo je sjajnu utakmicu odigrao Clay Tucker koji je upisao 38 poena, a Antawn Barbour sa 24 i Andy Panko sa 19 predvodili su Aro.

Kolo je zaključeno porazom Unicaje na gostovanju kod Gran Canarije rezultatom 91:74. Jaycee Carroll je sa 31 poenom bio prvo ime Canarije, dok je Omar Cook sa 16 poena predvodio Unicaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.