Pobjede za Leotar i Mladost

Domaćini potvrdili visoke pozicije

Pobjede za Leotar i Mladost

Leotar je u 13. kolu Lige-13 pobjedom nad Servitiumom (95:77) pokazao da nije bez razloga na visokom četvrtom mjestu našeg prvenstva. Mladost je savladala Vardu (102:84), te se na kraju prvog dijela prvenstva našla među prvih pet timova.

Košarkaši Leotara su već nakon prvih 20 minuta imali visoku prednost nad Servitiumom (54:35). U nastavku su gosti bili bolji nego u prvom dijelu (41:42), ali to nije bilo dovoljno da bi se tim iz Trebinja ugrozio.

Čak pet igrača sa preko deset poena imali su domaćini u svom timu. Najviše su se istakli Pelkić sa 19 i Zotović sa 17 poena. U sastavu Servitiuma Topolović je postigao 25 poena.

Mladost je odigrala maksimalno protiv Varde prosto zatrpavši koš gostujućeg tima. Košarkaši Varde samo su u zadnjoj četvtini bili u egalu (24:24), ali kada primite preko 100 koševa niti 84 nije dovoljno za pobjedu.

Trikić je za pobjednike "priložio" 25 poena. Jednako raspoloženje su pokazali i Milošević koji je imao 21 i Jovanović sa 17 poena. U sastavu Varde su se istakli Marković sa 14, te Mičeta i Đurđević sa 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.