Pobjednik zakucavanja u Italiji

Lega basket

Pobjednik zakucavanja u Italiji

Još jedan igrač iz NBA lige došao je u Europu. Pobjednik u zakucavanjima na All-Star vikendu 2004. godine Fred Jones zamijenio je dres LA Clippersa onim talijanskog prvoligaša Angelice Bielle.

Fred Jones je u NBA ligu doša 2002. godine kad je na draftu izabran od strane Indiana Pacersa u kojoj je proveo četiri godine. U te četiri godine imao je prosjek od 10 poena po utakmici. Nakon odlaska iz Pacersa nosio je dresove Toronta, Portlanda, New Yorka, a prošlu sezonu je igrao za Clipperse. U Clippersima je imao prosjek od 7 poena po utakmici. U Clippersima nije ostao, jer nije želio potpisati ugovor na samo jednu sezonu.



Dolazak u Biellu je sigurno iznenađenje. Ipak, kada se igrači iz NBA lige odluče za dolazak u Europu, obično se radi o nekom velikom klubu, i prije svega finansijski jakom, a Biella nije ni jedno ni drugo. Prošle sezone Biella je uspjela izboriti play off u Legi Basket, a ove sezone bi to trebali potvrditi, posebno sada sa Jonesom u sastavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.