"Podmlađivanje tima je pravi potez"

Suad Šehović nakon povratka u Bosnu

"Podmlađivanje tima je pravi potez"

Suad Šehović, 197 cm. visoki bek KK Bosna ASA BH Telecoma, jedino je pojačanje u timu Dejana Parežanina pred Ligu 6. Period u Olimpiji, Šehović će kroz utakmice sa Studentima pokušati što prije zaboraviti.

Stara i obnovljena povreda koljena uticala je na manjak minuta u timu kojeg sa klupe vodi Jure Zdovc. Potpuni povratak u formu Šehović je bio prinuđen potražiti u Bosni. Sudeći prema prvim, uspješnim minutama popularnog "Šehe", u pobjedi Bosne nad Borcem (86:75), mogla bi ovo biti lijepa i uspješna sportska priča kako za njega, tako i za sve navijače iz našeg glavnog grada.

Prije povratka u staro jato, sve nas je najviše  interesovalo stanje povrijeđenog koljena kao i nivo kondicije kod ovog igrača. Kada su u pitanju one ljudske i igračke osobine, tu nismo imali nikakvih dvojbi.U razgovoru za naš portal, a nakon pobjede nad Borcem u okviru 2. kola Lige 6 u kojoj je postigao 8 poena, naše prvo pitanje bilo je vezano za povredu koljena a naš prst uperen, ravno u isto.

"Mislim da je koljeno u utakmici protiv Borca sve izdržalo. Mada, treba pričekati svaku noć pa da vidimo kako će se ponašati. Ja mislim da će sve biti u redi. Sa ekipom treniram već deset dana i najvažnije je to, da je bol nestala", rekao je na početku našeg razgovora Šehović da bi se odmah potom osvrnuo i na prvu pobjedu Bosne ove sezone u Ligi 6.

"Mišljenja sam da je ovo bila teška utakmica za nas ali i važna pobjeda. Imali smo manjih oscilacija u igri, mislim na prvo poluvrijeme kada smo nekoliko puta imali 4-5 razlike ali su igrači Borca sve to stizali. Tako je bilo sve do 8 razlike za nas ali i nakon trice Hodžića sa pola terena, taj šut ja zaista psihički poljuljao tim iz Banja Luke".

"U nastavku smo nastavili u dobrom ritmu, a kada odete na 20 razlike protivniku je teško da se vrati u igru. Mislim da smo mi za razliku od Borca i brža i mlađa ekipa", rekao je bek Bosne.

Kada je u pitanju nastavak sezone u Ligi 6 nas su najviše interesovale prognoze Suada Šehovića i njegova procjena ekipe u koju je stigao.

"Ukoliko nastavimo ovako moglo bi biti dobrih rezultata. U ovoj pobjedi nagovjestili smo dobru kombinatornu igru, pogodili smo neke trojke pa je onda automatski i centrima lakše. Kada na taj način razvučeš protivničku odbranu onda je sve mnogo lakše".

"Mislim da je Bosna napravila zaista sjajan potez kada je podmladila tim. U odnosu na masu igrača koji su svake godine dolazili, ovako je mnogo bolje. Ostalo je još samo da javnost i publika istrpi pojedine rezultate. Znate, nije uopšte lako igrati sa Igokeeom koja je možda i najjača ekipa ove godine u BiH", dao je svoj zaključak Šehović.

Ovaj igrač bi, u pravom smislu te riječi, trebao uz Rahimića i Damjanovića biti pravi predvodnik ove mlade i poletne ekipe Bosne. Upravo je to ono na šta je zasigurno računao i trener Dejan Parežanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.