Popović novi igrač Efes Pilsena

BEKO Liga

Popović novi igrač Efes Pilsena

Dosadašnji play Lietuvos Rytasa i reprezentacije Srbije Bojan Popović novi je član turskog prvaka Efes Pilsena za koji će igrati do kraja sezone s mogućnošću produženja ugovora na još jednu sezonu.

Popović je ove sezone u Euroligi igrao vrlo dobro u dresu Rytasa. Imao je u prosjeku 11,2 poena po utakmici, dok je s 5,4 asistencija bio treći asistent Eurolige.

Popović će tako popuniti poziciju beka, a kako sada stvari stoje od najavljenih dolazaka Ibrahima Jabeera i Gilberta Arenasa nema ništa. Pored Popovića novi igrač istanbulskog kluba je makedonski reprezentativac Jeremiah Massey koji je dobio raskid ugovora s Realom i u Efes dolazi kao slobodan igrač.

Prema pisanju turskih medija prelazni rok za Efes Pilsen još nije gotov. Naime jedan od najboljih igrača Efesa Slovenac Boštjan Nachbar nalazi se pred odlaskom iz kluba, a kao nove destinacije spominju se Real Madrid i Lottomatica Roma.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti