Popović ponovo u Žalgirisu

Popović ponovo u Žalgirisu

Midhat Šljivak

Marko Popović, sada već bivši kapiten reprezentacije Hrvatske, novi je član litvanskog Žalgirisa.

Popović (185cm 29god) tako će po drugi put obući dres ovog litvanskog velikana za kojeg je nastupao od 2006. do 2008. godine.

Prošlu sezonu Popović je nastupao za ruski Unics iz Kazana sa kojim je stigao do titule osvajača Eurocupa, a upravo je Popović ponio titulu najkorisnijeg igrača finala.

U dosadašnjoj karijeri 29-godišnji bek je nastupao još za Zadar, Cibonu, Efes i Valenciju, a na ovogodišnjem Eurobasketu u Litvaniji bio je kapiten svoje reprezentacije, no nakon neuspjeha na Euru najavio je kako više neće igrati za reprezentaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.