Popovich: I za ubistvo iz nehata se ide na sud
Foto: EPA

Trener San Antonio Spursa ljut na Zazu

Popovich: I za ubistvo iz nehata se ide na sud

D. Rakanović

Trener San Antonio Spursa Gregg Popovich najavio je da će njegov tim pokušati izjednačiti u seriji protiv Golden State na 1:1 najvjerovatnije bez najboljeg igrača Kawhija Leonarda. 

Leonard je obnovio povredu skočnog zgloba u trećoj četvrtini utakmice, tako što se košarkaš Warriorsa Zaza Pachulia podvukao pod Kawhija koji je doskočio na nogu i obnovio već postojeću povredu skočnog zgloba lijeve noge. 

Warriorsi su nakon toga krenuli sjajno da igraju i u neizvjesnoj završnici su slavili sa 113:111 i poveli sa 1:0 u seriji. 

"Način na koji je Pachulija izašao na taj šut je opasan i nesportski. To niko ne bi trebalo da uradi nikome. A, on ima istoriju takvih poteza", rekao je Popović.

Na pitanje novinara da li smatra da je postojala namjera Pachulije da povrijedi Leonarda, Popovich je ljutito odgovorio: 

"Ma, baš me briga da li je postojala namjera. I za ubistvo iz nehata se takođe ide na sud", rekao je Popovich. 

"Imali smo dobru sezonu, dobar play-off, forma nam je bila u usponu. Onda vodimo 23 razlike protiv Warriorsa i izgubimo Kawhija tek tako. Pa, kako da se osjećamo?!", završio je trener Spursa. 

Druga utakmica ove dvije ekipe na programu je u srijedu u tri sata po srednjoevropskom vremenu. 



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi