Popovich pohvalio srbijanskog košarkaša: Bogdanović je fantastičan

Trener Spursa biranim riječima o Bogdanu

Popovich pohvalio srbijanskog košarkaša: Bogdanović je fantastičan

E. Ganibegović

Srbijanski košarkaš Bogdan Bogdanović je sinoć sa svojim Kingsima igrao protiv San Antonio Spursa. Njegova ekipa je doživjela poraz, međutim Bogdan je pružio sjajnju partiju, pa poslije meča nisu izostale riječi hvale od strane trenera Spursa Grega Popovicha.

Bogdanović je ubacio 16 poena, a tome je dodao pet asistencija i pet skokova, u porazu Kingsa rezultatom 107:101.

"On je sjajan atleta, ali je također i odličan igrač. Ima jako visoku košarkašku inteligenciju. On u potpunosti razumije igru. Mentalno je izgrađen", rekao je Greg Popovich.

"Nije zastrašen NBA ligom, igrao je mnogo velikih utakmica. Ne morate igrati u NBA da biste igrali velike utakmice, oni to rade diljem svijeta", dodao je trener Spursa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi